Ally.

Ektepakt


Dere er snart klare til å opprette deres ektepakt, men først kommer litt innledende informasjon.

Når dere trykker dere videre vil dere komme til en rekke spørsmål vi trenger svar på for å produsere deres ektepakt. Vår løsning er laget for å passe de fleste, men møter dere på spørsmål dere ikke forstår eller ikke vet hva dere skal svare på – frykt ikke, etter at dere har svart på spørsmålene og betalt for produktet, har dere anledning til å booke en samtale med en av våre advokater for skreddersøm av deres ektepakt!


Antatt tidsbruk for utfylling: 20 minutter


Kort om ektepakt

En ektepakt er en juridisk avtale mellom deg og din ektefelle. Formålet er å regulere det økonomiske forholdet mellom dere etter ekteskapets slutt. Med ektepakt sikrer dere mest mulig forutsigbarhet, og det kan dermed bidra til å dempe konfliktnivået i det tilfelle at ekteskapet skulle ende i skilsmisse. Ved å inngå ektepakt blir oppgjøret slik dere begge har snakket og diskutert om, og som begge har innfunnet seg med. Ekteskapsloven oppstiller en rettferdig og fin løsning for de fleste, men den passer ikke for alle.

Ekteskapsloven sikrer at begge ektefeller går ut av ekteskapet med verdier. Utgangspunktet etter loven er felleseie - likedeling av alle verdier ektefellene har når ekteskapet tar slutt. Men noen ønsker å avtale noe annet enn det loven bestemmer. Vil dere ha fullt eller delvis særeie? Skal særeiet bli felleseie ved død? Slike ting må bestemmes i ektepakt.

Slik fungerer det

1. Følg veiviseren
 • Verifiser deg med BankID
 • Svar på spørsmålene
 • Velg leveringsmåte
 • Verifiser din DNB-rabatt
 • Book eventuelt videomøte med advokat
2. Advokaten hjelper deg
 • Advokat kvalitetssikrer
 • Motta dokument med informasjonsskriv
 • Eventuelt videomøte med advokat
 • Eventuelt motta justert dokument
3. Signering og lagring
 • Les informasjonsskrivet fra oss
 • Velg vitner
 • Signer med vitner til stede
 • Oppbevar dokumentet trygt i henhold til informasjonsskrivet
 • Evt tinglys den i EktepaktregisteretOfte stilte spørsmål

 • BankID gir sikker tilgang og identifisering. En brukerprofil lagres slik at svarene dine lagres underveis og du enkelt kan avslutte og fortsette når som helst.
 • Har du ikke BankID? En du stoler på an logge seg inn, for så at du overskriver med eget navn og fødselsnummer. Da vil du ikke ha anledning til å starte på nytt, og informasjonen fra BankID vil ikke bli lagret.
 • Har du ikke BankID og evne til å fylle ut selv eller få hjelp av andre, kan du bestille time her, så skal vi hjelpe deg.
Vår løsning er laget for å passe de fleste. Møter du på spørsmål du ikke forstår eller ikke vet hva du skal svare på - frykt ikke, etter at du har svart noe eller hoppet over spørsmålene, kan du booke en gjennomgang med en av våre advokater for oppklaring og tilpasning, så ferdigstiller vi sammen med deg. Advokaten sørger for at dokumentet blir korrekt og slik du hadde tenkt.

I tillegg vil det du allerede har utfylt ligge inne på våre nettsider så lenge du logger inn med samme BankID neste gang. Det er dermed ikke noe i veien for å ta en pause fra utfyllingen og komme tilbake en annen dag.
Finn frem ditt DNB-kort for å benytte deg av rabatten etter veiviseren ved å ta inn de 8 første sifrene i DNB-kortet ditt. Alle produktene som er kostnadsfrie for deg som DNB-kunde, vil da hoppe over betalingsløsningen. Er ikke produktet kostnadsfritt, vil riktig pris fremkomme før du bestiller. Riktig pris ser du også på kundeprogramsiden.
Du kan kjøpe mer tid via vår vår booking-løsning her, eller betale for mer tid med en gang du er ferdig med spørreskjema eller få en lenke fra advokaten i møtet. DNB-kunder har gode timepris-rabatter på 25%.
Dere må trykke på "Lag dokument" eller "Gå til betaling" for at dokumentet deres skal genereres. Deretter kvalitetssikres dokumentet hos oss og sendes ut til dere innen to virkedager.
Ja, dere kan booke time for gjennomgang og veiledning ved oppretting av dokumentet. DNB-kunder har 15 minutter kostnadsfri veiledning.

Vil dere endre i etterkant? Ikke noe problem, bare sett opp ny gjennomgang med advokat via vår booking-side eller send en mail til hei@allyjuss.no.
For at ektepakten dere mottar fra oss skal være gyldig må den undertegnes samtidig og i nærvær av to vitner som også må signere dokumentet.

Tinglysning er ikke nødvendig for at dere skal bli ansett som ektefeller, men den må tinglyses dersom den inneholder gaver mellom ektefeller for at de skal få rettsvern. I tillegg vil den da registreres i Ektepaktsregisteret og er offentlig tilgjengelig.

Når du mottatt ektepakten vil det følge med et informasjonsskriv som forklarer dette.
Alle kan stille som vitner såfremt de er myndige og har fylt 18 år. Når dere oppretter ektepakt hos oss, kan vi stille som vitner for dere.
Ved å ta i bruk tjenesten godtar du våre salgs- og brukervilkår og vår personvernerklæring og våre salgsvilkår for digitale produkter.Fremdeles usikker på om dette er noe for dere?

Ønsker du å snakke med en av våre advokater?