Ally.

Testament

en blid pappa som trekker to barn på et rødt akebrett etter seg bortover jordet på vinteren.

Har du tenkt over hva som skal skje med det du etterlater deg når du dør?

Selv om arveloven løser mye av hvordan arven etter deg skal fordeles, er det ikke sikkert at resultatet blir slik du ønsker det. Med et testament kan du bestemme hvordan arveoppgjøret skal skje, hvem som skal få hva og regulere spørsmål om uskifte.

Et testament oppretter du raskt ved å benytte Allys veiviser. Veiviseren tar høyde for arvelovens bestemmelser og begrensninger. Du vil få veiledning underveis. Allys testament gjør det enkelt og oversiktlig for dine arvinger, slik at arveoppgjøret kan gå så greit som mulig, slik du ønsker det.

Antatt tidsbruk for utfylling: 15-30 minutter om du har tenkt gjennom hva du ønsker skal skje i forkant av utfyllingen.Disse temaene vil du møte i veiviseren. Veiviseren er dynamisk slik at du vil ikke få spørsmål som ikke gjelder deg.
 • Vil du at eventuell partner skal kunne sitte i uskifte, eller begrense rett til uskifte?
 • Hvordan ønsker du at arven skal fordeles?
 • Skal arven begrenses til barn eller partner?
 • Ønsker du å fordele spesifikke eiendeler?
 • Vil du bestemme over arven (gjøre den til særeie, bestemme forkjøpsrett)?
 • Vil du bestemme noe for din gravferd?


Slik fungerer det

1. Følg veiviser
 • Verifiser deg med BankID
 • Svar på spørsmål
 • Velg leveringsmåte
 • Verifiser din DNB-rabatt
 • Book eventuelt videomøte med advokat
2. Advokaten hjelper deg
 • Advokat kvalitetssikrer
 • Motta dokument med informasjonsskriv
 • Eventuelt videomøte med advokat
 • Eventuelt motta justert dokument
3. Signering og lagring
 • Les informasjonsskrivet
 • Velg vitner
 • Signer med vitner til stede
 • Oppbevar dokumentet trygt i henhold til informasjonsskriv


Ofte stilte spørsmål

 • BankID gir sikker tilgang og identifisering. En brukerprofil lagres slik at svarene dine lagres underveis og du enkelt kan avslutte og fortsette når som helst.
 • Har du ikke BankID? En du stoler på kan logge seg inn, for så at du overskriver med eget navn og fødselsnummer. Da vil du ikke ha anledning til å starte på nytt, og informasjonen fra BankID vil ikke bli lagret.
 • Har du ikke BankID og evne til å fylle ut selv eller få hjelp av andre, kan du bestille time her, så skal vi hjelpe deg.
Vår løsning er laget for å passe de fleste. Møter du på spørsmål du ikke forstår eller ikke vet hva du skal svare på - frykt ikke, etter at du har svart noe eller hoppet over spørsmålene, kan du booke en gjennomgang med en av våre advokater for oppklaring og tilpasning, så ferdigstiller vi sammen med deg. Advokaten sørger for at dokumentet blir korrekt og slik du hadde tenkt.

I tillegg vil det du allerede har utfylt ligge inne på våre nettsider så lenge du logger inn med samme BankID neste gang. Det er dermed ikke noe i veien for å ta en pause fra utfyllingen og komme tilbake en annen dag.
Finn frem ditt DNB-kort for å benytte deg av rabatten etter veiviseren ved å ta inn de 8 første sifrene i DNB-kortet ditt. Alle produktene som er kostnadsfrie for deg som DNB-kunde, vil da hoppe over betalingsløsningen. Er ikke produktet kostnadsfritt, vil riktig pris fremkomme før du bestiller. Riktig pris ser du også på kundeprogramsiden.
Du kan kjøpe mer tid via vår vår booking-løsning her, eller betale for mer tid med en gang du er ferdig med spørreskjema eller få en lenke fra advokaten i møtet. DNB-kunder har gode timepris-rabatter på 25%.
Du må trykke på "Lag dokument" eller "Gå til betaling" for at dokumentet ditt skal genereres. Deretter kvalitetssikres dokumentet hos oss og sendes ut til deg innen to virkedager.
Ja, du kan booke time for gjennomgang og veiledning. DNB-kunder har 15 minutter kostnadsfri veiledning.

Vil du endre i etterkant? Ikke noe problem, bare sett opp ny gjennomgang med advokat via vår booking-side eller send en mail til hei@allyjuss.no.
For at et testament du oppretter hos oss skal være gyldig, må det være undertegnet av to vitner. I tillegg må testator selv oppfylle krav til psykisk helsetilstand.

Når du mottar testamentet vil du også få et infoskriv som forklarer dette nøye.
Sålenge man er over 18 år og ikke har en nær relasjon til testamentsarvingene kan man være vitne. Med nær relasjon menes barn, stebarn og barnebarn, foreldre, og besteforeldre, ektefelle eller samboer. Dersom du skal testamentere til en organisasjon e.l. kan ikke noen ansatte i denne stille som vitne.

Dersom du oppretter testament hos oss, kan vi stille som vitner for deg.
Ved å ta i bruk tjenesten godtar du våre salgs- og brukervilkår og vår personvernerklæring og våre salgsvilkår for digitale produkter.
Etter at du går bort kan din partner sitte i uskifte med arven etter deg. Uskifte betyr at arven ikke fordeles med en gang, men fordeles senere, vanligvis etter at din partner også går bort. En arving kan kreve skifte av uskifteformuen hvis den lengstlevende gifter seg eller har hatt ny samboer i minst to år eller har, har hatt eller venter barn med den nye samboeren. En arving kan også kreve skifte hvis den lengstlevende rår over uskifteformuen på en så uforsvarlig måte at den blir vesentlig redusert eller står i fare for å bli det. Dette gjelder også ved eventuell forfordeling av arvinger ved gaver eller utdelinger fra uskifteboet. Den lengstlevende kan når som helst skifte helt eller delvis med arvingene. Begrensninger i partnerens rett til uskifte i testamentet gjelder bare hvis partneren har fått kunnskap om dette før din død. Ektefeller har rett til å sitte i uskifte med felles barn, men må ha samtykke fra avdødes eventuelle særkullsbarn. Samboere har begrenset uskifterett og bare der de har felles barn. Samtykke fra særkullsbarn gjelder også for samboere. Retten til uskifte kan utvides eller begrenses i testament.